Bol pred nami neskorý jarný víkend mesiaca máj a nás v Show Production čakalo pár dní práce na Horehroní s gitaristom a hudobným skladateľom, ktorý tvorí pod umeleckým menom Mayro Tara. 

Mayro je charizmatický gitarista žijúci v malebnom Brezne, obklopený tatranskou prírodou, kde pôsobí viac ako 20 rokov. Hrá na gitare, skladá a vyučuje hudbu, a pre inšpiráciu sa kochá miestnym koloritom. 

Tak tomu je aj pri jeho poslednom projekte From Tatras to Atlantic Ocean. Nás oslovil kvôli spolupráci s tvorbou dvoch videoklipov k spomínanému projektu, konkrétnejšie ku skladbám Under the Stars a Express to Madrid/Lisbon. Fuč boli mesiace príprav a nadišiel čas samotného natáčania.

Ako prvý sme si na mušku vybrali romantický a umeleckejší Under the Stars, kde jemnosť nádherných melódií, harmónií a fascinujúcej rytmiky pomáhali umocňovať krásne scenérie nočného historického centra a dych vyrážajúce tajomno večerného jazera Krpáčovo. 

Mayro v klipe hral sám seba a samozrejme nechýbala ani krásna koncertná gitara, na ktorej nejednu zo spomínaných melódií zložil. Do videoklipu taktiež prizval talentovanú Emu, ktorá stvárňovala múzu, či autorovu spomienku na dávnu známosť z Bavorska, kam vlastne siahajú korene tejto romantickej skladby.

Natáčacie dni ubiehali ako voda a nám nezostávalo nič iné, ako spoločne s Mayrom sadnúť do strižne a priviesť spomínané dielo do finálnej podoby. Boj to nebol jednoduchý, ale po pár dňoch a niekoľkých ´´finálnych´´ verziách uzrela svetlo sveta tá pravá a najchrumkavejšia vizualizácia. 

Zostal posledný krok, a to vymeniť pracovnú zvukovú stopu za absolútne vyšperkovanú 

hi-res-quality verziu z dielne zvukového inžiniera Jána Fialu z Banskobystrických štúdií RTVS, ktorý sa na výrobe Mayrovho albumu podieľal.

 

"Gusto"