Fantastický 9. ročník najväčšieho štafetového behu na Slovenksu.

Predstavte si jedno. Musíte sa zobudiť o 4 ráno a sadnúť si do auta, aby ste boli na štarte o siedmej ráno. Zatiaľ úplna pohoda si hovoríte, niekto tak vstáva pravidelne do práce. Ja som zobral mikrofón a postupne sme začali štartovať jednotlivých súťažiacich. Slnko, teplo, každých 10 minút sa Vám tam strieda neskutočne veľa bežcov. Oboznámiť ich treba s povinnou výbavou, s možnosťami ktoré majú informácie technického a organizačného charakteru - ako jedným slovom blázinec...

Takto by to vyzeralo, keby pri kormidle nestáli skúsení organizátori z Quintaessentia. Vtedy sa Vám ten "blázinec" razom zmení na prekrásny zážitok. Nemusím Vám hovoriť, že všetkých 180 tímov sme štartovali z prekrásneho prostredia v Jasnej. Užívate si to, porozprávate sa s ľuďmi, ktorých ste rok nevideli, pretože sa stretávate výhradne na tejto akcii. Všade panuje super atmosféra, bežci sa tešia na každý svoj úsek, ktoré dohromady dajú pri Dunaji v Bratislave 345 km. ÁNO 345 dobre čítate. Aj mna to vždy dostane aj napriek tomu že to každý rok štartujem.

Srdcová záležitosť a to nemyslím šelesť na srdci, ale naozaj to, že pokial si dáte dokopy fakt dobrý tím, tak je to nezabudnuteľný zážitok na celý život. Verte mi, že budúci rok sa tam vidíme. Už teraz sa na Vás veľmi teším. 

Ďuro.

OTKD