Radosť, bolesť a dobrý pocit

10. jubilejný ročník sa niesol v duchu pomoci a zaujímavých prémií, alebo aj nových pomôcok pri povzbudzovaní, ale hlavne radosť z pohybu bola cítiť na štarte a počas celého podujatia.

Na úvod treba poznamenať tie holé fakty: 10. ročník, 185 tímov a dvaja sólo bežci. Tu sa hneď zastavíme pri tých sólo bežcoch, z pomedzi ktorých bola jedna žena. Konkrétne prvá Slovenka ktorá odbehla celú trať. Zaujímavá vec, ktorá bola na úseku číslo 4  bola prémia. Prémia o práčku, ktorú mohli bežci získať tak, že boli o 14 minút pomalší ako ten najrýchlejší bežec na danom úseku. Dobre počujete - pomalšie o 14 minút - práve toľko trvá danej práčke jeden program na vypratie špinavých vecí.

Takto to celkovo skončilo:

Sláva patrí víťazom, naše uznanie všetkým, ktorí tvorili príBEH 10. ročníka Od Tatier k Dunaju.

Kategória ALL

1. miesto - #83, Active & Zasa fasa

2. miesto - #44, Ružomberok v pohybe

3. miesto - #171, Mintal-twd team

Kategória ŽENY

1. miesto - #204, ZAJO Girls

2. miesto - #202, ŠK DETVA V POHYBE

3. miesto - #205, Divoké šelmy

Kategória MIX

1. miesto - #12, expresne rýchlo s DPD

2. miesto - #185, BELDA SPORT - BEHAME.sk

3. miesto - #102, Pohodová Streda

Kategória ULTRA

1. miesto - #308, TERRABIKE

2. miesto - #306, PEXTON Unicorns

3. miesto - #303, PUMBA ultra

Ďuro hneď o siedmej ráno poslal na trať prvú várku bežcov a po 10tich minútach sa postupne na trať dostávali bežci, ktorí začali pre svoj tím 349 km dlhú púť. S Milošom Zágrošekom sa Ďuro aj porozprával a rozhovor ste si mohli vypočuť v rannej šou GetUP vo WOW ráne na rádiu WOW. Pokiaľ ste to nestihli pod článkom bude uverejnený celý rozhovor v plnej dĺžke. Postupom času sa dostávali k slovu bežci z tých "rýchlejších" kategórií a taktiež nebola núdza o siemch ale aj vážne veci.

Zbierka pre Adamka - bojovníci za zdravie mala v čase písanie tohto článku hodnotu 2030 EUR a to znamená, že minimálne na dve rehabilitácie, vďaka tomuto krásnemu projektu, bude Adamko môcť ísť. Za to ide všetkým ktorí prispeli veľká vďaka. Opáskované kolená a dlhé rozcvičky boli samozrejmosťou. Hlavné však je, že všetci zučastnení vedeli presne prečo prišli aj na tento 10. ročník najväčšieho štafetového behu na Slovensku. Budúci rok sa posnažíme postaviť aj my v Modeátori.sk svoj bežecký tím. Tešíme sa na budúci rok.

OD TATIER K DUNAJU a ĎURO