Pieseň ktorú pozná každý z nás. V tejto podobe ste ju zrejme ešte nepočuli.

O spojenie modernej hudby s prvkami folklóru sa postarala Hudobná skupina RoXoR v spolupráci s Foklórnym súborom Bitangi vo vianočnej piesni Daj Boh šťastia. Cieľom tohto projektu bolo spríjemniť vianočný čas všetkým poslucháčom, osloviť mladú generáciu moderným prevedením a takisto prebudiť spomienky staršej generácie na tradičnú vianočnú večeru.

Počujete dobre - pieseň, ktorá vyšla z pera Gašpara Drozda, učiteľa a organistu v Chrenovci bola zapísaná na 52. strane jeho rukopisu. Na melódiu tejto Drozdovej koledy napísal nový text jeden zo zakladateľov festivalu "Dni kolied kresťanov" scenárista a režisér Viliam Gruska pod názvom „Daj Boh šťastia tejto zemi“ a pod týmto názvom je známa po celom Slovensku. Najznámejšou prerábkou je samozrejme verzia Petra Dvorského a Pala Haberu.

Náš príbeh tejto piesne sa odohráva v Motoreste Koliba, a naozaj môžete vidieť tradičnú štedrú večeru, ktorú si nejeden starý rodič pri pohľade na klip pripomenie. Môžem Vám tu popísať celý klip, ale aké by to bolo prekvapenie? Veď si ho pozrite a zdieľajte medzi sebou nech aj Vám v tomto vianočnom čase prinesie šťastie.

"Ďuro"