Pálenie Ďura 2022 – Dubnica nad Váhom, časť Prejta

(Highlights video z podujatia pod článkom)

   Keď nás mesto Dubnica kontaktovalo ohľadom moderovania tohtoročného Pálenia Ďura v Prejtej, priznám sa že sme v moderátori.sk boli hneď od prvej chvíle nadšení. Nielenže to znamenalo že opatreniam ktoré nám limitovali život posledné dva roky je naozaj koniec, ale i to že eventy tohto typu a ešte k tomu v našom rodnom meste doslova zbožňujeme.

  Úpenlivo sme v posledné dni pred podujatím sledovali predpoveď počasia aby nám toto očakávané popoludnie a večer plný radosti snáď nepokazil dážď. Je piatok niečo po 15nástej a vyzerá to, že o krásny slnečný deň nebude naozaj núdza. V sobotu krátko pred štvrtou popoludní to už na kopci znie rušnejšie a rušnejšie. Prebiehajú posledné zvukové skúšky aparatúry, “stánkary“ dokladajú posledný tovar a nafukovací skákací hrad od HopsaLandu pre deti pomaly dostáva svoj tvár.

  Pre všetkých zúčastnených mesto ako usporiadateľ pripravilo naozaj pestrý deň. Od programu pre tých najmenších v podaní Lola & Piškóta či maľovania na tvár vďaka Alenke Ladeckej. Po bláznivom vystúpení spomínaných dvoch pánov na stage zavítala dnes už zrejme legendárna dvojica SALCO, aby rozkývala bokmi od najmladších, až po seniorov ich známymi hitmi. Ako doznievali posledné tóny v podaní SALCA opúšťalo Považskú kotlinu aj slniečko. Na vŕšky kopcov nad Prejtou začal padať večer a po rýchlom príhovore pána primátora Peťa Wolfa nám folklórny súbor Vršatec pripomenul naše Slovenské tradície. Za zvuku huslí sa všetky zraky upreli ku vatre, ktorá ako vždy zahorela na prvú. Plápolajúce plamene nás naplnili teplom a nostalgiou. Osvecovali nielen užasnuté detské očka ale i kapelu Volume ktorá sa na pódiu práve nazvučovala. Chlapci nesklamali a zadelili slušný rockový “nášup“. No a pre tých, ktorým stále bolo málo až do samej tmy Disko párty odpálil DJ Krupko, ktorého nikomu v Prejtej, či Dubnici naozaj netreba predstavovať.

  Celým večerom nás s úsmevom v srdci a piesňou na perách sprevádzal nikto iný ako náš Ďuri.

 

Gusto