Toľko chutí a rôznych vôní. Náš moderátor Ďuro Vám rozpovie čo všetko pocítil, ochutnal a naučil sa o pive od sládkov a vyznavačov tohto zlatistého moku. Slovami pípeža Archnaleja Gabrileja zo Svedkov Liehovových - "je to stretnutie všetkých zarytých pivoslávnych veriacich" 

Degustuje sa jednoducho. Skrátka sa musiš napiť, pováľať v ústach a najdôležitejšie prehltnúť. V prvom rade by som rád napísal, že týmto článkom v žiadnom prípade nechcem nabádať nikoho, aby začal piť v neúnosnej miere. Práveže naopak. To trojdnie - sviatok všetkých vyznavačov zaujímavého piva - bola pre mňa fantastická škola a zároveň zasvetenie do tajov varenia piva. Popisovať Vám jednotlivé dni by bolo podľa mňa otravné a nezáživné skôr Vám napíšem aké dojmy vo mňe zanechala táto jedinečná akcia s osemročnou históriou.

"PIVO JE CELÁ ALCHÝMIA  A VARIŤ SA HO MUSIŠ UČIŤ" Aleš Dvořák

Aleš a Marek Houdek (sládek z pivovaru Thrills) si ma doslova zobrali pod krídla. Hneď prvý deň. Tak si viete predstaviť, že okrem ich neskutočnej "ECHT IPA" piva som skúsil "šmaky", ktoré mi títo dvaja odborníci a zároveň totálny pohoďáci vybrali. "cítiš? toje taká ovocná dochuť a možno by som to uvaril trochu horkejšie" hovorí Aleš. "čo blbneš, je to akurát... nič by som na tom nemenil" oponuje mu Marek. Takto nejako sa títo dvaja páni rozprávali skoro stále. Doslova som bol ako Alenka v ríši divov a hlavu som mal plnú informácií. Počas noci sa mi to nejako rozležalo a začal som chápať súvislosti. Veľká škola pre začiatočníka ako som bol ja. 

Nasledujúce dva dni som už bol poučený a vedel som čo mám čakať od toho či onoho piva. Samozrejme našli sa kúsky, ktoré ma prekvapili a ich chuť bola iná ako som čakal. Skrátka - IPA s chuťou kokosu či Pivo mocnejšie ako miečaný drink od legendárneho KAZA z pivovaru Unorthodox Brewing. Pivo, ktoré sa sôr podobá na šampanské, pivo v ktorom síčiť chuť údeného a popritom to ani okolo údeniny nešlo a mnoho mnoho dalčích. Celý zoznam nájdete TU

Ešte by som sa okrem všetkých sládkov s ktorými som robil rozhovory, rád poďakoval organizátorom za pozvanie a teším sa na budúce ročníky. Môžem povedať, že opäť som našiel podujatie, ktoré sa stalo mojou srdcovkou.

Ďuro

 

Najbližší salón piva sa uskutoční 24. -26. Júna 2022