Výstava veteránov

(Highlights video z podujatia pod článkom)

V rámci tradičnej akcie ,,Spanilá jazda Považím” Veterán klubu Manín

Druhá májová sobota patrila v Dubnici nad Váhom výstave veteránov a nik nemal pochýb o tom že si i napriek upršanému počasiu dubničania prídu na svoje.

Do mesta, i keď s malým omeškaním, dorazil klub veteránov Manín z Považskej Bystrice v naozaj hojnom počte 130 tich nadšencov klasických áut. 

   Súčasťou tej hlavnej, bola aj mini výstava Škodových závodov ktorú pre dnešok pripravil kronikár mesta Mgr. Samuel Valúch. Zúčastnený sa v nej mohli dozvedieť viac o strojárskej výrobe “škodováckych” závodov v Dubnici.

   Bolo niečo krátko po 11. keď sa mi na javisku spoločne so zástupcom pána Primátora Tomášom Truchlým dostalo cti otvoriť toto zaujímavé podujatie. Vrúcne sme všetkych privítali a ja som mal možnosť vyspovedať aj samotného predsedu klubu veteránov Manín, pána Jána Opletala. Celú ulicu pred dubnickym kaštieľom zaplnili historické vozy kam až oko dovidí. Pri krásnych autách a motorkách, bolo možné kde tu zhliadnuť účinkujúcich v dobových kostýmoch, či počuť sirénu niektorých vozov záchranných zložiek z čias nie tak minulých.

   Ľudia, ktorí sa i napriek nepriaznivému počasiu odhodlali von medzi nás naozaj nemali čoho banovať. Medzi vystavovanými kusmi bol totižto jeden drahocenný exemplár za druhým. Malou, pomyselnou čerešničkou na torte krásnej výstavy bol koncert skupiny Slovak Tango, ktorych zábavný kapelník rozosmial nie jedny ústa, a vábive rytmi slovenských klasík z rokov 30 tich minulého storočia rozhúpali nie jedny boky. Starostlivé oko nad celým podujatim ako vždy udržiavala šarmantná Zuzka Múkerová, ktorá má v Dubnici na starosti kultúru a všetko s ňou spojené.  

  Ako sa preddvorím kaštieľa ozývala všetka tá radosť, prišlo sa na tú všetku parádu pozrieť dokonca aj slniečko, ktoré bolo tou ozaj poslednou ingredienciou tohto vydareného podujatia. 

  ,,A že ste zvedavý ako to tam všetko vyzeralo a mrzí Vás že ste to prešvyhli ?” 

Tak práve pre Vás sme v Moderátori.sk pripravili krátky video zostrih z podujatia. 

 

Gusto