Zliechovský Kotlík 2022

(Highlights video z podujatia pod článkom)

   Pusta Pube a obec Zliechov aj tento posledný Júnový víkend pripravili, dnes už priam tradičnú, súťaž vo varení toho najljlepšieho gulášu pod Strážovom. Tohtoročný kotlík bol súťažiacimi doslova nabití, o titul “ najlepší “ zabojovalo hneď 30 družstiev. 

   Deň plný zábavy a gurmánskych vôní pre celú rodinu, nám aj tento rok vyšiel s ideálnym počasím a o úsmevy zúčastnených nebola naozaj núdza.

Či už je reč o tých najmenších, ktorým bol k dispozícií skákací hrad a cukrová vata, či tí trošku starší, ktorí si mohli vyskúšať lukostreľbu.

   Sprievodné súťaže nechýbali ani pre tých najstarších. Tí tento rok zabojovali hneď v troch disciplínach. Najskôr ženy vytrvalo a bojovne v súťaži držania litrových džbánov pred sebou a potom si štvorica pánov zmerala sily v pití piva. Finálnou súťažou, bola dnes už divácky obľúbená, disciplína v preťahovaní lanom. Tento rok o ceny nebojovali len muži, ale svoju silu si vo dvoch kolách zmerali aj dámy.

   Krásne letné popoludnie pomaly pretieklo pomedzi naše prsty a prišiel na radu aj ten najdôležitejší akt, hodnotenie hotových gulášov. Ani tento rok to štvorčlenná porota nemala jednoduché. Niet sa čomu čudovať, nie jeden tím totižto na Zliechov priniesol zaručene receptúry a sem tam i nejakú tajnú zbraň v podobe špeciálnej, prísne stráženej ingrediencie.    

   A keďže víťazom sa môže stať iba jeden, prvenstvo si v ročník 2022 odniesol tím VIXS. Po krátkom príhovore a poďakovaní pána starostu a ochutnávke toho najlepšieho zostáva len jediné, tešiť sa na ten budúcoročný.   

   Že to pri kotline viete priam bravúrne a varenie gulášu Vám je vášňou?

Tak nám to prídite ukázať o rok……

 

Gusto